Natisni

Kdo sem in kaj lahko postanem?

Predstavitveno predavanje: ponedeljek, 5. oktobra, ob 18.00 po Zoomu. Prijave na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kdo sem ...

Fraktal m

Spoznati samega sebe je temelj vsakršnega osebnostnega in duhovnega razvoja. Ta nas vabi in spodbuja, da si odgovorimo na nekaj temeljnih vprašanj: ali vem kdo sem, kakšen je smisel mojega obstoja, v kaj se razvijam in kaj verjamem, da lahko postanem? Vsakdo izbira: ali ostanemo varno zazibani v omejitve svojih resnic o sebi, svetu in drugih ljudeh ali pa stopimo na rob, pretresemo stara prepričanja in zadihamo na novo. Naravno je, da hrepenimo po novem, po napredku in pozitivnih spremembah. Naravno je tudi, da čutimo negotovost in strah. Vendar dokler ostajamo v coni udobja, ne moremo spoznati, kje se prične naša točka rasti in se odpirajo možnosti za preobrazbo.

... in kaj lahko postanem

Metulj

Duhovnost je prirojena človeška potreba, da se povežemo z nečim večjim od samega sebe. Če v življenju pogrešate občutek smisla in notranjega miru, verjetno pogrešate prav stik s to – duhovno dimenzijo življenja. Spoznanje, da obstaja neka širša celota, ki ji pripadamo in ki osmišlja naše življenje je del duhovnega prebujanja. Z njim se pojavi hrepenenje, da bi spoznali svoj duhovni jaz, svoj izvir zavesti in se povezali z njim. Da bi spoznali česa nas uči in kaj nam sporoča o nas samih, o našem izvoru in smislu življenja. Duhovna pot, nas skozi ozaveščanje svojih potencialov in preraščanje osebnih omejitev pelje v bolj svobodno, radostno in ljubeče življenje. Naš duhovni jaz ali duša, nam na tej poti predstavlja najzanesljivejši kompas.

Meditacija – pot k sebi

Meditacija

Meditacija je posebna vrsta treninga in vzgoje naše pozornosti. Pomeni postopno poglabljanje vase, pri katerem začnemo sčasoma presegati znana subjektivna stanja svojega razuma ter odkrivati nove dimenzije bivanja in zavedanja. Ko se s pozornostjo zazremo sami vase in se poglobimo v tišino, ki je za mislimi, lahko pridemo v stik z višjim in širšim delom sebe, ki nas navdihuje in razsvetljuje. Vstopamo v stanja čistejšega zavedanja, radostne harmonije, ljubečega sočutja in dinamične svobode.

Večji del budnega stanja je naša pozornost usmerjena navzven in razpršena v različne smeri vsakodnevnega delovanja, za katere porabljamo svojo dragoceno življenjsko energijo. Z meditacijo pozornost obračamo navznoter, k sebi in obnavljamo zaloge vitalne energijo, tako v telesu, duševnosti in umu.

 

Način dela in trajanje

Celoletni izobraževalni program: potekal bo v obliki tedenskih 3-urnih srečanj, ob četrtkih, od 18. do 21. ure, v živo in preko aplikacije ZOOM.

Način dela: program je oblikovan kot preplet predavanj, izkustvenih vaj ter treninga čuječnosti in meditacije. Zapiske predavanj in obravnavanih tem boste prejemali sproti na vsakem srečanju.

Šolnina: ob vpisu poravnate prvi obrok v višini 105 EUR, preostali del šolnine poravnate v 8 mesečnih obrokih po 105 EUR. Če ste v preteklosti obiskovali programe Duhovne univerze ali Šole za čustveno inteligenco, imate 5% popust, prav tako ob enkratnem plačilu celotne šolnine.

Pogoji za vpis: starost 21 let ali več; psihofizična stabilnost (da niste v programu psihiatričnega zdravljenja in ne jemljete temu namenjenih zdravil); da se zanimate za duhovno rast in ste pripravljeni delati na sebi. Predhodne izkušnje izobraževanja na podobnih področjih niso ovira niti prednost za vpis, dobrodošli vsi.

Vodi: Leo Ivandič, učitelj in mentor za osebni in duhovni razvoj.

Šolsko leto zaključimo z vikend seminarjem.

Informacije in prijave: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali 031 233 180, od 10. do 16. ure.

Kontakti

Šola čustvene inteligence
Ruska 13, 1000 Ljubljana
E-mail: sci@cdk.si
Tel.:   Brane Krapež - 041 988 556
         Leo Ivandič - 031 233 180