Natisni

Kdo sem in kaj lahko postanem?

Predstavitveno predavanje

Na vzhodu verjamejo, da je duša tisti del nas, ki potuje iz življenja v življenje, ki se ob rojstvu obleče v »persono« in jo na koncu življenja zapusti. Mar to pomeni, da smo obstajali že pred tem življenjem in da bomo obstajali tudi takrat, ko ne bomo več v tem telesu? Na predavanju se bomo posvetili iskanju odgovorov na ključna vprašanja našega obstoja: kaj sploh je človeško bitje, v kaj se razvijamo in kaj lahko postanemo, kaj je duhovna pot in kam nas pelje? Za lažje razumevanje se bomo naslonili na starodavna duhovna izročila, ki človeka ne obravnavajo le kot telesno – fizično bitje, temveč ga razdelijo na minljivo »persono« in neminljivo dušo ali »individuo«, kot so jo imenovali Stari Grki.

Predstavljen bo tudi program za osebni in duhovni razvoj z enakim naslovom.

Kdaj: četrtek, 10. oktobra ob 18. uri.

Kje: Ruska 13 Ljubljana.

Predaval bo Leo Ivandič, učitelj in mentor za osebni in duhovni razvoj.

Zaradi omejenega števila udeležencev je obvezna prijava na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.֍       ֍       ֍       ֍       ֍
 

Izobraževalni program – Kdo sem in kaj lahko postanem


Program, ki je pred vami je namenjen spoznavanju duhovnih razsežnosti sveta in človeka. To znanje ali ezoterika je v osnovi veda, znanost, za novi čas, za prebujajočega se človeka, ki želi več od življenja in išče odgovore na pomembna vprašanja. Odstira nam skrivnosti življenja, pred katerimi osupnemo. Govori o našem izvoru, o potencialni veličini duha, ki jo lahko skozi razvoj dosežemo in izražamo. Posreduje nam védenje, s katerim lahko spreminjamo svoje življenje, odkrivamo njegove globine in smisel. Pred nas postavlja izziv, da se duhovne zakonitosti, ki veljajo v ozadju vidnega in nevidnega sveta, učimo pravilno živeti, si z njimi pomagati, ter z njimi pomagati tudi skupnosti in izboljšati svet. Ezoterično znanje nam razodeva skrito magijo pravilnega odnosa do sebe, do duše, do skupnosti duš, do boga (ali kakorkoli to že imenujemo), do drugih, do narave ...

Vsebina programa je sestavljena iz treh, med seboj prepletenih tem.


Kdo sem kot osebnost

Spoznati samega sebe je temelj vsakega osebnostnega in duhovnega razvoja. Pri tem si moramo odgovoriti na nekaj temeljnih vprašanj: ali vem kdo sem, kakšen je smisel mojega obstoja, v kaj se razvijam in kaj verjamem, da lahko postanem? V tem delu bomo spoznavali sebe skozi pojem samopodobe. Samopodoba je vse tisto, kar si mislimo o sebi, svojih sposobnostih, lastnostih, možnostih v življenju, o svojem telesu, uspehih in neuspehih … Sestavlja jo množica prepričanj, ki jih imamo o sebi, pri čemer nekatera delujejo kot 'prevodnik' za pristno izražanje naše resnične narave, druga prepričanja pa nas blokirajo. Da bi sprostili svoje potenciale, bomo nekaj časa posvetili korekciji neustreznih predstav o sebi, razvoju osebne avtonomije ter bolj sprejemajočemu odnosu do samega sebe.


Kdo sem kot duša

V tem delu se bomo posvetili spoznavanju tistega dela sebe, ki je izvir naše subjektivnosti, to je pravi jaz ali duša. To je tisti neumrljivi del nas, ki se seli iz življenja v življenje in nas ves čas notranje motivira, navdihuje in uči, kako preraščati svoje omejitve ter osmisliti svoje življenje. Spoznavali bomo ezoterični – notranji pogled na svet oziroma zgradbo sveta in človeka, kot ga vidi duša. Tako bomo lažje razumeli duhovno pot, se orientirali na njej, spoznavali, kje na tej poti smo, katere omejitve moramo prerasti in katere kvalitete duše moramo manifestirati v življenju.


Meditacija – potovanje k sebi

Iz tedna v teden bomo nagrajevali znanje meditacije od osnov do vse globljega stika z notranjimi razsežnostmi jaza in zavedanja. Meditacija je posebna vrsta treninga in vzgoje naše pozornosti. Večji del budnega stanja je naša pozornost usmerjena navzven in razpršena v različne smeri vsakodnevnega delovanja za katere porabljamo svojo dragoceno življenjsko energijo. Z meditacijo svojo pozornost obračamo navznoter, s čemer si zaloge vitalne energije obnavljamo.

Meditacija je postopno poglabljanje vase, pri katerem začnemo sčasoma presegati znana subjektivna stanja našega razuma in odkrivati nove dimenzije bivanja in zavedanja. Ko se s pozornostjo zazremo sami vase in se poglobimo v tišino, ki je za mislimi, lahko pridemo v stik z nekim višjim in širšim delom sebe, ki nas navdihuje in razsvetljuje. Vstopamo v stanja čistega zavedanja, radostne harmonije, ljubečega sočutja in dinamične svobode.

                                                      Kdo sem in kaj lahko postanem m

Način dela in trajanje

Celoletni izobraževalni program: potekal bo v obliki tedenskih 3-urnih srečanj, ob torkih, od 18. do 21. ure. (Koledar srečanj bo oblikovan v kratkem).

Način dela: program je oblikovan kot preplet predavanj, izkustvenih vaj ter treninga čuječnosti in meditacije. Zapiske predavanj in obravnavanih tem boste prejemali sproti na vsakem srečanju.

Šolnina: ob vpisu poravnate prvi obrok v višini 105 EUR, preostali del šolnine poravnate v 8 mesečnih obrokih po 105 EUR. Ob enkratnem plačilu celotne šolnine prejmete 5% popusta. Enako velja, če sta oba udeleženca iz istega gospodinjstva.

Izvajalec: Leo Ivandič, učitelj in mentor za osebni in duhovni razvoj

Lokacija: Ruska 13 Ljubljana, nasproti Tovarne Union pri Tivoliju.

Pričetek: predvidoma torek 15.10.2019 ob 18.00


Informacije in prijave: Leo Ivandič, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , ali 031 233 180, od 10. do 16. ure.

Kontakti

Šola čustvene inteligence
Ruska 13, 1000 Ljubljana
E-mail: sci@cdk.si
Tel.:   Brane Krapež - 041 988 556
         Leo Ivandič - 031 233 180